21 Eylül 2024
weather
23°
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
tr
Red Haber Sağlık Bebek Mağazasından Alınan Ürünler Geri Çağrılıyor: İşte Detaylar!

Bebek Mağazasından Alınan Ürünler Geri Çağrılıyor: İşte Detaylar!

Bir bebek mağazasından alınan ürünlerde yaşanan geri çağırma işlemiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Mağazanın satışa sunduğu ürünlerde potansiyel bir güvenlik riski tespit edilmesi üzerine geri çağırma kararı alındı. Bu durum, müşterilerin sağlığı ve güvenliği açısından önem taşıyor. Geri çağırılan ürünlerle ilgili detaylar ve mağazanın aldığı önlemler hakkında bilgi verilecek. Bu gelişmeler, tüketicilerde endişe yaratırken, mağazanın güvenilirliği ve müşteri odaklı yaklaşımı da ön plana çıkıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bebek Mağazasından Alınan Ürünler Geri Çağrılıyor: İşte Detaylar!

Türkiye’nin önde gelen bebek alışverişi mağaza zinciri e-bebek'in ‘babywalk’ markasıyla satışa sunduğu bazı ayakkabı modellerinde yapılan ileri düzey bir testte, ayakkabı kumaşında olması gerekenden fazla krom tespit edildi.

Ayakkabılar Mağazalardan Toplatıldı

Ayakkabı sektöründe yaşanan son gelişmeye göre, ürünlerin risk taşıdığı düşünülerek ilgili ayakkabılar tüm mağazalardan ve internet satış platformlarından toplatıldı.

 Konuyla ilgili yetkililer, söz konusu ayakkabıların güvenlik riski taşıdığını belirtti. Bu nedenle tüketicilerin sağlığını tehlikeye atabileceği düşünülen ürünlerin satışı durduruldu. 

Ayakkabı markası ise konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. Bu gelişme üzerine tüketiciler, satın aldıkları ayakkabıları kontrol etmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı. 

Yaşanan bu durumun sektöre ve tüketicilere yansımaları merak konusu olmaya devam ediyor.

Tedarikçi ile İlişki Sonlandırıldı

Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürlüğü'ne bildirilen bu olay sonrasında, ilgili tedarikçiyle ticari ilişki de sona erdirildi.

İade Çağrısı Yapılan Ayakkabı Modelleri

Olması gerekenden daha fazla krom tespit edilen ve iade edilmesi konusunda çağrı yapılan ayakkabı modelleri şu şekilde: Firmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ebebek olarak önceliğimiz tüm bebeklerin ve bebeveynlerimizin sağlığıdır.

Sağlık ve Kalite Standartlarına Vurgu

Bu sebeple, satışa sunduğumuz tüm ürünler için sağlık ve kalite standartlarımız bulunmaktadır. Tedarik ettiğimiz ürünleri titiz bir biçimde incelemekte, standartlarımıza uygun olması halinde siz bebeveynlerimize sunmaktayız.

Testlerin Önemi

Düzenli olarak yaptığımız standart testlere ilave olarak, normal şartlar altında bir satıcıdan beklenmeyecek kadar ileri düzeydeki testleri zaman zaman ürünlere ve/veya ürünlerde kullanılan malzemelere uygulamaktayız.

Ürün Geri Çağrılması

Bir tedarikçimizden temin ettiğimiz ve şirketimizin babywalk markasıyla satışa sunduğumuz, fotoğrafları aşağıda bulunan ayakkabılar üzerinde yaptırmış olduğumuz ileri düzeydeki bir testte, ayakkabının kumaşında olması gerekenden bir miktar fazla krom bulunduğu tespit edilmiştir.

Önlemler Alındı

Bu durumun, ilgili ürünü risk taşıyan ürün kategorisine sokabileceğinden tarafımızca şüphe edilmiş ve herhangi bir riske sebebiyet vermemek amacıyla tamamen şirketimizin kararıyla ilgili ayakkabılar tüm mağazalarımızdaki raflardan derhal toplatılmış, internet mağazamızda derhal satıştan kaldırılmıştır.

Ürün İadesi ve Değişimi

Durum Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiştir. İlgili tedarikçiyle olan ticari ilişkimiz derhal sonlandırılmıştır.

Değerli Müşterilere Duyuru

Bu kapsamda, 28.11.2022 - 29.01.2024 tarihleri arasında babywalk marka ayakkabının aşağıda fotoğrafları bulunan modellerinden satın almış olan değerli bebeveynlerimizin ürün kullanılmış olsa dahi ürünü diledikleri ebebek mağazasına 30.08.2024 tarihine kadar geri getirerek ürünün ücretini iade almalarını veya ürüne eşdeğer başka bir ürünü ilave ücret ödemeksizin mağazalarımızdan teslim almalarını önemle rica etmekteyiz. Ürünün geri çağrılmasına ilişkin idari veya yargısal bir karar bulunmadığını, sağlığı ve bebeveynlerimizle olan karşılıklı güven ilişkisini önceleyen bir şirket olarak bu duyuruda belirtilen önlemleri gönüllü olarak uygulamakta olduğumuzu siz bebeveynlerimizin bilgisine sunarız.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri artarken satış baskısı devam ediyor.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri artarken satış baskısı devam ediyor.