21 Eylül 2024
weather
23°
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
tr
Red Haber Genel Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih süreci ne zaman sona erecek ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih süreci ne zaman sona erecek ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresi uzatıldı. 2024 YKS tercihleri devam ederken adaylar, tercihlerin ne zaman sona ereceğini ve ÖSYM tarafından alınan tercih işlemlerinin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Öğrencilerin tercihlerini yaparken süreci dikkatlice takip etmeleri önemlidir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih süreci ne zaman sona erecek ?

2024-2025 eğitim yılının üniversite tercih işlemleri, 25 Temmuz itibariyle başladı. Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresi, 2 Ağustos olarak duyurulmuştu ancak süre, beklenmedik bir şekilde uzatıldı.

YKS Tercihleri Ne Zaman Sonlanacak?

YKS tercih işlemleri, 4 Ağustos 2024 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bu tarihe kadar yapabileceklerdir. Tercihlerinde son güne kadar değişiklik yapma imkanı bulunmaktadır.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları, yerleştirme işlemlerinin ardından internet üzerinden (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulama aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgeleri basılmayacak, adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yurtdışındaki Adaylar İçin Önemli Bilgi

Yurtdışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli durumlarda ve adayın talebi üzerine yerleştiği programa dair bir yazı verilecektir.

Ek Yerleştirme Süreci

Yükseköğretim programlarına yapılan genel yerleştirmede boş kalan veya dolmayan kontenjanlar için ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 80,00 TL olacaktır.

Önemli Duyuru

ÖSYM Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karara göre, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Tercih ücreti iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversite tercih işlemleri başladı ve milyonlarca öğrenci gelecekleri için karar vermeye hazırlanıyor. Öğrenciler, hayallerindeki bölümü ve üniversiteyi seçmek adına yoğun bir süreç içerisine girdiler. 

Bu dönem, gençlerin gelecekleri için önemli bir adım olmasıyla birlikte aynı zamanda heyecan dolu ve stresli bir süreci de beraberinde getiriyor.

 Öğrenciler, kendi yetenekleri, ilgi alanları ve hedefleri doğrultusunda tercihlerini yaparken aynı zamanda ailelerinden, öğretmenlerinden ve rehberlik birimlerinden de destek alarak en doğru kararı vermeye çalışıyorlar.

 Tercihlerini yapacakları bölüm ve üniversiteyi seçerken geleceklerine yön verecek olan bu kararın önemini bilen gençler, kendilerini geliştirebilecekleri, donanımlı bir eğitim alabilecekleri bir yere gitmek istiyorlar.

 Bu süreçte gençlere rehberlik eden uzmanlar, onların doğru tercih yapmaları adına bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarını sürdürüyorlar.

Busenaz Sürmeneli'nin Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'ndaki çeyrek final maçı tarihi

Busenaz Sürmeneli'nin Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'ndaki çeyrek final maçı tarihi