20 Eylül 2024
weather
23°
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
tr
Red Haber Genel Özgür Özel'den açıklama: "Kaçtı dedirtmemek için..."

Özgür Özel'den açıklama: "Kaçtı dedirtmemek için..."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti Tüzük Kurultayı'nın 6-9 Eylül tarihlerinde toplanmasına karar verdiklerini açıkladı. Özel, bu kararın parti içinde kötüye gittiği algısını önlemek ve partililere olan güvenlerini pekiştirmek amacıyla alındığını belirtti. Özel, "Kaçmadık, ondan Parti Meclisi'nde karar aldık, kendi başımıza almadık" diyerek bu tercihi açıkladı ve delegelere olan güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel'den açıklama: "Kaçtı dedirtmemek için..."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Özel, tüzük kurultayı kararını nasıl aldıklarını anlatırken, parti başarısızmış gibi algı yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Kendilerinin delegelere ve kendilerine güvendiklerini vurguladı.

ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SÖYLEDİ DEDİRMEK İÇİN TERCİH EDİLDİ

Özel, olağanüstü kurultayın tarihinin 6-9 Eylül olarak belirlendiğini ve gündemin tüzük değişikliği ile program değişikliği çalışmalarını başlatmak olduğunu açıkladı. Kararın alınma sürecini detaylarıyla anlatan Özel, eski genel başkan yardımcısının tüzük değişikliği sözlerini siyasi bir açıklama olarak yaptığını ve tüzük kurultayı için PM kararı alınması gerektiğini ifade etti.

KURULTAY KARARI NASIL ALINDI?

Geçmiş yıllarda verilen tarih sözlerine atıfta bulunan Özel, aldıkları kararın ardından il başkanları ve PM ile görüşerek kurultayın ertelenmesine ve seçime odaklanılmasına karar verdiklerini belirtti. Bu sürecin duyurulmasının ardından bazı kişilerin eleştirilerine maruz kaldıklarını ifade etti.

SEÇİM MADDİSİNİ EKLEME KARARI

Özel, olağanüstü kurultay kararı alırken seçim maddesini eklememelerinin nedenini açıklarken, bu kararın istismar edilme riskini önlemek amacıyla alındığını dile getirdi. Partinin başarısının anketlerde açıkça ortaya çıktığını belirterek, yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

DELEGEYE GÜVEN TAM

Özel, partililerin ve vatandaşların şikayetlerinin olmaması durumunda, birkaç kişinin eleştirilerine göre karar alınmaması gerektiğini vurgulayarak, delegelerine güvendiklerini ve istismara meydan vermemek adına kararlarını aldıklarını belirtti.

Yarın en düşük emekli aylığı için fark ödemesi yapılacak.

Yarın en düşük emekli aylığı için fark ödemesi yapılacak.