16 Eylül 2024
weather
23°
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
tr
Red Haber Genel İngiltere'de Olay: Milyarderler Dünyasında Aynı Günde İki Gizemli Ölüm!

İngiltere'de Olay: Milyarderler Dünyasında Aynı Günde İki Gizemli Ölüm!

2011 yılında açılan bir dolandırıcılık davası kapsamında ünlü bir bilgisayar markasının ortak sanığı olan İngiliz girişimci Mike Lynch ve finans müdür yardımcısı Stephen Chamberlain'ın neredeyse eş zamanlı olarak iki farklı kazada ölmesi, suikast ihtimalini gündeme getirdi. Yaşanan bu olaylar, davaya ve şüphelere yeni bir boyut kazandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Olay: Milyarderler Dünyasında Aynı Günde İki Gizemli Ölüm!

BBC News'in yazılım firması Autonomy Corporation'ın kurucu ortağı, İngiliz girişimci Mike Lynch'in, Pazartesi sabahı erken saatlerde Sicilya açıklarında alabora olan Bayesian adlı süper yatta bulunduğu bildirildi. İngiliz bayrağı taşıyan süper yatta 22 kişi bulunuyordu, ancak altı kişinin hala kayıp olduğu kaydedildi. Öte yandan Lynch, kendisinden haber alınamayan dört İngilizden biri olurken, iki Amerikalı ve bir Kanadalı da hala bulunabilmiş değil.

Lynch, Teknoloji Dünyasında Saygın Bir İsim

İngiltere'nin "Bill Gates'i" olarak tanınan Lynch, teknoloji dünyasında saygın bir girişimci olarak biliniyordu. Kendisine 1 milyar sterlinlik bir servet kazandıran girişimiyle tanınan Lynch, sektörde önemli bir isim olarak kabul ediliyordu.

Autonomy Davası ve Beraat

Lynch, bu yılın Haziran ayında, yazılım şirketi Autonomy'nin 2011 yılında Hewlett-Packard'a 11 milyar dolara satılmasıyla bağlantılı olarak çeşitli dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış ve jüri tarafından beraat ettirilmişti. İş adamı, ABD'ye iade edilirken kefaletini 79 milyon sterlin olarak belirlenmişti.

Esrarengiz Ölümler

Lynch'in ölümüyle ilgili dikkat çeken bir diğer olay ise aynı gün yaşandı. ABD'deki dolandırıcılık davasındaki ortağı Stephen Chamberlaine, koşu yaparken bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu gizemli ölümler, davanın çevresinde şüpheleri artırdı.

Autonomy Davası ve İkilinin Geçmişi

Chamberlaine ve Lynch, Autonomy'nin Hewlett-Packard'a satılmasıyla ilgili dolandırıcılık davasının ortak sanıklarıydı. İkili, şirketin değerini şişirmekle suçlanmış ve davanın ardından beraat etmişlerdi. Ancak ikilinin neredeyse aynı zamanda ölmesi, davanın izleri üzerine yeni soru işaretleri uyandırdı.

Chamberlaine'nin Sonraki Kariyeri

Chamberlaine, Autonomy'den ayrıldıktan sonra siber güvenlik firması Darktrace'in işletme müdürü olarak görev yaptı ve aynı zamanda League One futbol kulübü Cambridge United'da gönüllü finans direktörlüğü yaptı. Geçmişte yaşanan olaylarla ilgili detaylar, ikilinin karmaşık hikayesini daha da ilginç hale getiriyor.

CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler'i vuran 16 Yaşındaki Zanlı Tutuklandı

CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler'i vuran 16 Yaşındaki Zanlı Tutuklandı