19 Eylül 2024
weather
23°
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
tr
Red Haber Genel Hayvan hakları savunucularından ABB'nin önünde Mansur Yavaş'a ihtar

Hayvan hakları savunucularından ABB'nin önünde Mansur Yavaş'a ihtar

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde bir araya gelen Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı sokak hayvanları konusunda eleştirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayvan hakları savunucularından ABB'nin önünde Mansur Yavaş'a ihtar

22 Ağustos Perşembe günü (Bugün) saat 13:00'te Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) binası önünde bir araya gelen Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, ABB'ye ait araçlarla sokak köpeklerinin toplatıldığını belirterek bu durumu protesto etti.

Hak Savunucularından Mansur Yavaş'a Tepki

Ellerinde "ABB elini sokaklardan ve hayvanlardan çek" pankartı taşıyan hayvan hakları savunucuları, Ankara'nın çeşitli ilçelerinde CHP'li belediyelerin sokak hayvanlarını toplatmasına karşı tepkilerini dile getirerek ABB Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi. Gurup adına konuşma yapan Zarife Çamalan, Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı "Gönüllüler elini taşın altına koyup sokak hayvanlarını sahiplensinler" açıklamasına atıfta bulunarak, bu sözlerin yanlış olduğunu vurguladı. Çamalan, Yavaş'ın kendi tabanına yönelik böyle bir cümle söylemesini çok yanlış olduğunu belirtti.

Hayvan Hakları Savunucuları İhtar Verdi

Mansur Yavaş'a sokak hayvanlarından ellerini çekmesini söyleyen Çamalan, Yavaş'ın kendisine oy veren kitlenin sesine cevap olması gerektiğini ifade etti. "KENDİ TABANINA BUNLARI SÖYLEYEMEZSİN" "ABB Başkanı Mansur Yavaş, aylar önce şunu söyledi. "Gönüller çok istiyorsa elini taşın altına koysun ve sokak hayvanlarını sahiplensinler" dedi. Biz, Mansur Yavaş'a şunu söylüyoruz.

Mansur Yavaş'ın Sokak Hayvanları Politikası Eleştirildi

Bu kadar açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu bir ülkede sen tabanına bunu söyleyemezsin. Geçen hafta ABB ekipleri, Birlik Mahallesi'ne kanıtı dahi olmayan bir şikayetin üzerine sokak köpeklerini almaya gittiler. Orada hayvan hakları savunucularının tepkisi ile karşılaşınca sadece bir tane köpeği götürdüler. Bunun yanı sıra, Gölbaşı'nda yaklaşık 500 sokak köpeği için gönüllülerin koyduğu kulübeleri, mama kaplarını ve su kaplarını toplamaya başlamışlar. O sokak köpeklerini aç bırakıp daha sonra saldırgan hale getirip toplatmaya mı çalışıyorsunuz? Bugünkü basın açıklamamızın sebebi bir ihtardır.

Hayvan Hakları Savunucuları İhtarlarını Sürdürecek

Mansur Yavaş'a diyoruz ki, köpeklerden ve onların mama kaplarından elinizi çekin. Bu açıklamamızdan sonra Mansur Yavaş, herhangi bir açıklama yapmazsa biz ihtarlarımıza, teşhirlerimize devam edeceğiz. Mansur Yavaş Kendisine oy veren kitlenin sesine cevap olsun.

Mansur Yavaş'a İstifa Çağrısı

Siz tabanınıza rağmen sokak hayvanlarını toplama işine girişemezsiniz. "MANSUR YAVAŞ KÖPEKLERİ YAŞATMAYANLARDAN BİRİSİYDİ" Hayvan hakları savunucularından Can Irmak Özinanır da Mansur Yavaş'ın, Meclisten geçen sokak hayvanları yasasına destek verdiğini belirterek, Yavaş'ın sokak hayvanlarına yönelik tutumunu eleştirdi. Özinanır, meclisten geçen yasanın ardından CHP Genel Başkanı ve Mansur Yavaş'ın Paris Olimpiyatlarına gitmesini eleştirerek "Mansur Yavaş, Paris Olimpiyatları'nda mutluluk pozları verirken, Ankara'nın birçok yerinde köpekler katledilmeye başlandı" dedi.

Üniversite Kayıtları Yarın Sona Eriyor, Boş Kontenjanlar Açıklanacak

Üniversite Kayıtları Yarın Sona Eriyor, Boş Kontenjanlar Açıklanacak